Mezi živnostníky na Ústecku zaujal výrobce dětských hřišť, mezi firmami zazářila kovovýroba

Mezi živnostníky na Ústecku zaujal výrobce dětských hřišť, mezi firmami zazářila kovovýroba

V Ústeckém kraji získala titul IBM Firma roku 2021 společnost KOVOSREAL, která se věnuje výrobě kovových polotovarů a nástrojů. Titul MONETA Živnostník roku 2021 Ústeckého kraje vybojoval Miloš Kratochvíl vyrábějící a prodávající dětská hřiště.

Na úplném začátku podnikání Miloše Kratochvíla byla výroba pískoviště pro synovce, potom došlo na první herní sestavu. Ta se prodala dříve, než byla hotová, a tak to šlo dále. Zakoupil nový pozemek, na které chce postavit dům, výrobnu, sklad, provozovnu a showroom. „Protože stále vymýšlím nové sestavy a rozšiřuji sortiment, schází mi na takovou výrobu prostory. Ale i přesto zatím vše stíhám a snažím se dodávat včas a v co největší kvalitě,“ říká Miloš Kratochvíl. Všechny sestavy jsou si podobné, ale i přesto od zákazníků slýchává, že ty jeho jsou hezčí než od konkurence. Sestavy vždy kotví do země na betonové patky, čímž zajišťuje stabilitu hřiště a jeho delší životnost. Všechno dřevo je impregnované před dřevokazným hmyzem, plísněmi a houbami. Sestavy lze na přání pozměnit a upravit. Svou prací dělá radost dětem a z toho plyne i spokojenost rodičů. 

„Jeho živnost mě ze všech příběhů zaujala nejvíce. Vyrábí věci pro koncové zákazníky a dělá zároveň radost těm nejmenším,“ okomentovala vítěze porotkyně Lenka Husáková z MONETA Money Bank.

Druhé místo získal Ladislav Bittner věnující se natáčení emotivních rodinných a svatebních videí. Třetí příčku obsadila Michaela Weikertová, která pomáhá firmám s prezentací.

Vítězná společnost KOVOSREAL byla založena v roce 1997. Jejím hlavním výrobním programem je výroba kovových polotovarů pro další zpracování, dále výroba kovového nábytku, práškové lakování a nástrojářská zakázková výroba. Je rodinnou, ryze českou firmou, která má aktuálně 90 zaměstnanců. „Vnímáme firmu jako svoji rodinu, několik celých rodin zaměstnáváme, a tak k nim také přistupujeme,“ říká manažerka marketingu a dcera zakladatele Kamila Hejduková. Největší výhodou rodinné firmy je přímé řízení a možnost se okamžitě rozhodovat. Nákupem nových strojů a vytvořením nových pracovních míst zefektivnila v poslední době svou výrobu. Zákazníky jsou české pobočky předních evropských výrobců zejména z chladírenského průmyslu. Z těch zahraničních se jedná například o největšího výrobce ručního nářadí, německou firmu Festool, s níž spolupracuje více než patnáct let.

„V Ústeckém kraji má strojní průmysl, potažmo kovovýroba dlouhou tradici, a tak je namístě, že vyhrála firma, která bude v této tradici pokračovat,“ zhodnotil volbu Petr Vopat z IBM Česká republika.

Druhé místo v hodnocení odborné poroty získala firma Samohyb, tvůrce softwarových řešení. Bronzovou příčku obsadila společnost HEZKÉ DOMY poskytující odlehčovací pobyty pro osoby s tělesným nebo duševním onemocněním.

V doprovodné kategorii MONETA Živnostník roku Srdcař, která oceňuje živnostníky, kteří dokázali v podnikání překonal nejrůznější nástrahy osudu, a přeci to nevzdali a pracují dál, zvítězil a toto ocenění v Ústí nad Labem získal Miloš Kratochvíl.

Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží IBM Firma roku 2021 a MONETA Živnostník roku 2021 se uskuteční 7. prosince na pražském Žofíně.

„V uplynulých měsících jsme museli všichni čelit nepoznaným výzvám, a to jak v osobním, tak profesním životě. Už dnes je více než zřejmé, že dopady po koronakrizi budou znatelné. Proto je důležité, aby malé a střední podnikání mělo silné základy a podnikatelé se byli schopni přizpůsobit nové situaci. Z toho důvodu je podpora tohoto segmentu nezbytná. Jsme proto rádi, že můžeme přispět ke zviditelnění podnikatelů i živnostníků ze všech koutů republiky, kteří se snaží neusnout na vavřínech a dělají maximum pro své podnikání i své okolí. I my se nejen v této době snažíme podnikatelskému prostředí pomáhat a na našich malých i velkých projektech maximálně využívat spolupráce s místními dodavateli,“ říká Iveta Štočková, tisková mluvčí společnosti EUROVIA CS, hlavního partnera podnikatelských soutěží.

IBM Firma roku 2021 Ústeckého kraje:

1. KOVOSREAL s.r.o. – výroba kovových polotovarů a nástrojů (Duchcov)
2. Samohyb s.r.o. – tvorba softwarových řešení (Ústí nad Labem)
3. HEZKÉ DOMY s.r.o. – odlehčovací pobyty pro osoby s tělesným nebo duševním onemocněním (Ústí nad Labem)

MONETA Živnostník roku 2021 Ústeckého kraje:

1. Miloš Kratochvíl – výroba a prodej dětských hřišť (Štětí)
2. Ladislav Bittner – natáčení emotivních rodinných a svatebních videí (Chomutov)
3. Michaela Weikertová – pomoc firmám s prezentací (Litoměřice)

MONETA Živnostník roku Srdcař 2021 Ústeckého kraje:

Miloš Kratochvíl – výroba a prodej dětských hřišť (Štětí)

Zdroj informací

Firma roku, NejBusiness.cz a eČechy.cz

Datum

14. září 2021

Fotogalerie

Page generated in 1.2833 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál