Nadační fond Albert motivuje děti z domovů ke sportu

Nadační fond Albert motivuje děti z domovů ke sportu

Začátkem prázdnin vyhlásil Nadační fond Albert sportovní výzvu pro dětské domovy a neziskové organizace. Děti už nachodily, naběhaly, najezdily na kole či bruslích více než 3 500 km. Se zaznamenáváním výsledků pomáhá aplikace. Nejlepší organizace pak fond odmění financemi, které pro ně na oplátku vyběhají zaměstnanci Albertu v rámci tradičního charitativního běhu.

Dětské domovy výzva baví a soutěží dokonce i mezi sebou v rámci jednoho zařízení. „Sportování nás velmi chytlo, běháme, jezdíme na kole, a dokonce jsme se několikrát vydali i na turistickou vycházku, což nám v minulosti dělalo někdy problémy. Děti a také vychovatele velmi zaujalo měření sil s ostatními zařízeními. Vždy po aktivitě se hned díváme na stránky, jak na tom jsme. Dokonce jde soutěžit i mezi sebou v zařízení,“ popisuje Jiří Kohoutek z Dětského domova Jemnice.

Výzva děti motivuje se více hýbat. „V aktuální situaci, kdy strávily většinu školního roku u obrazovek a výrazně méně se hýbaly, je velmi důležité je opět přivést k pohybu. Děti si rády hrají a soutěží, což jsme chtěli využít,“ vysvětluje Kristýna Bernátová z Nadačního fondu Albert. A to se povedlo, děti už nasportovaly více než 3 500 kilometrů.

„Ocenili bychom kdyby taková akce probíhala i ve školní rok, protože má opravdu veliký motivační účinek a mohly bychom využít síly všech dětí, včetně těch, které jsou přes prázdniny pryč z domova,“ doplňuje Jiří Kohoutek.

Zdroj informací

Albert Česká republika, s.r.o., NejBusiness.cz, eČechy.cz a Mládež.cz

Datum

27. srpna 2021

Page generated in 1.2531 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál